Your greatest responsibility is to love yourself and to know you are enough

Vecht er niet tegen

Ik wou deze keer graag positief beginnen in deze blog, maar ik vind het best moeilijk om vrolijk te klinken de laatste tijd. Ik kan de schuld geven aan het weer of aan de verkoudheid/ beginnende keelontsteking. Maar wat het ook is, ik voel mij best zwaar en onzeker. Ik heb het gevoel dat niets goed loopt.

Als ik alleen ben, vind ik dit best ok. Ik weet hoe ik er voor mijzelf mee moet omgaan. Hoe ik mij kan verwennen met een serie of lekker eten. Het is bij anderen dat ik het moeilijk vind. Ik wil dan positief overkomen, ook al werkt dit niet echt. Het is voor hen ook niet leuk als ik slechtgezind rondloop. Ik wil conflicten vermijden en het is ook beter voor mij als ik me rustig en vrolijk voel.

Nadenken

Als ik met mezelf in de knoop lig, begin ik te reflecteren over veel verschillende dingen. Ik ruim op en stel me de vraag: “gebruik ik dit nog?”. Dingen worden weggegooid of op een andere plaats gelegd. Ik kijk naar waar ik het meest mee bezig ben en vraag me af of ik iets anders meer aandacht zou moeten geven. En ik denk na over hoe ik eet, en of ik niet gezonder kan eten.

Soms geeft dit mij al meer rust. Ik herken bepaalde patronen of krijg een idee heb over iets dat ik kan uitproberen. Meestal blijf ik piekeren.

Hoop

Als een nieuw recept uitproberen of een taart bakken helpt is dat leuk maar in andere gevallen zoek ik rust op. Dit kan zijn in het bos, of in de tuin of een kop koffie of thee nemen en naar buiten kijken.

Mediteren probeer ik ook op zo een moment, met rustige muziek op de achtergrond, of geleide meditatie via youtube of apple music. Soms help yoga ook.

Ik koop ook graag versgeperst fruitsap of smoothies omdat ik dit heel graag drink en op een moment als dit kan ik de extra vitamientjes gebruiken.

Maar wat ik vooral gemerkt heb, is dat ik er niet tegen kan vechten, het gaat weg even plotseling als dat opgekomen is.