Woorden samen weven

Een gedicht is voor mij een betekenis geven aan woorden die ik niet had gedacht te kunnen vinden. Het zoeken naar, of het vanzelf vinden van de juiste woorden is verwonderlijk. Als ik schrijf, denk ik onbewust na over dingen die ik soms liever uit de weg ga. En het geeft mij een soort van rust in mijn hoofd als alles in elkaar past, het juiste aantal regels, woorden, als het ritme lijkt te kloppen.

Weven

nadenkend over het leven

nam ik een glaasje wijn

en verloor mezelf in de tijd

toen ik nog verhalen kon weven

ik voelde de vreugde voor even

hoe kon ik vergeten hoe fijn

het is om je te verliezen in je zijn

dat moment wilde ik me geven

één moment om te dromen

mij te verliezen in het verleden

ik dwing me terug naar de realiteit

en orden mijn gedachten in een lijn

ik voel mijn vingers beven

wend mijn gezicht en kijk naar boven