Tips van mijn dieren: Finn en Storm aan het woord!

Dieren zijn vaak slimmer dan wij denken. Ze weten soms instinctief wat het beste is om te doen. Ik leer dan ook veel van mijn huisdieren, van mijn kat Finn en ook van mijn hond Storm. Beiden denken ze aan hun zelfzorg. Dit is iets waar ik zelf meer aandacht aan zou moeten besteden.

Hier geef ik een paar tips van hen mee:

1 Mijn hond Storm: “Als ik ga wandelen, word ik wel eens moe en dan ga ik gewoon liggen. Op deze manier kan ik rusten. Wanneer ik terug zin heb, sta ik rustig recht en vertrek ik.”

Tip: Je moet rust nemen wanneer nodig! En je hier zeker niet schuldig over voelen.

2 Mijn kat Finn: “Soms wil ik dat ze mij met rust laten en dan geef ik dat aan door mijn pootje op te steken of lawaai te maken. Ze weten wel waar ze op moeten letten en wat mijn miauwtjes betekenen.”

Tip: Geef op tijd je grenzen aan!

3 Mijn hond Storm: “Als ik een andere hond zie, wil ik altijd gaan kijken wie het is en dag zeggen. Als ik mensen of katten zie ook natuurlijk.”

Tip: Wij zouden elkaar ook moeten begroeten als we iemand zien of eens vriendelijk lachen naar iemand op straat of je hand opsteken als bedankje als iemand je laat oversteken.

4 Mijn kat Finn: “Ik doe alles op mijn gemakje, als iemand vindt dat ik sneller de trap moet aflopen, blijf ik soms zelf even staan. Volgende keer zullen ze me mijn tempo wel zelf laten bepalen.”

Tip: Je eigen tempo volgen is de juiste weg. Niemand moet jou opjagen, ook de maatschappij niet!