September, back to…?

Verandering

Een week geleden zijn we september alweer ingerold, wat ook wil zeggen dat het einde van de zomer aangebroken is. September is ook een maand met vaak veel verandering.
Voor velen betekent september misschien een nieuwe start, een nieuw begin. Bijvoorbeeld; start van een nieuw schooljaar, een nieuw academiejaar, start van een nieuwe opleiding, stage, job,…

Als ik aan september denk, denk ik automatisch aan het einde van de zomer, de aanloop naar de herfst. OkƩ, ik weet dat het misschien wat vroeg is, maar toch. :p

Aanloop naar de herfst

Zoals sommigen misschien al weten ben ik absoluut geen winter persoon. Integendeel; de zomer maakt alles voor mij iets draaglijker, lichter, kleurrijker en warmer. Letterlijk en figuurlijk dan.  Ik heb het lastig met de dagen die korter worden, de overgang van zomer naar herfst, de kledingsstijl die je terug moet gaan aanpassen, bepaalde routines zoals vaak buiten komen die misschien veranderen, enzovoort. Het is zoeken en aanpassen, maar uiteindelijk went het wel weer, toch? Ik weet dat anderen net wel erg uitkijken naar de herfst, het verlangen naar de gezelligheid en onder dekentjes kruipen in de zetel met koffie of thee, een goed boek of een serie. Da’s inderdaad wel het fijne eraan natuurlijk. Daarin geef ik hen gelijk. šŸ™‚

Kortere dagen en kouder weer betekent bij mij ook automatisch terug meer pijn, meer vermoeidheid en aanzienlijk minder energie. Iets waar ik rekening mee zal moeten houden bij het plannen van mijn dagen.
Iets wat jij ook herkent?

Maar goed, officieel is het nog zomer en ik ga alvast nog genieten van de laatste zomer dagen die ons nog te wachten staan. 

Voor al degene die met school of dergelijke moesten starten; ik wens jullie alvast een aangename start toe. Weet dat het normaal is dat het lastig kan zijn om je te moeten aanpassen. Weet ook dat je altijd en overal je grenzen mag aangeven, want die zijn het allerbelangrijkste. Doe het vooral voor jezelf.

– Hoe ervaar jij de maand september?
– Zijn er bij jou dingen die drastisch veranderen? Een begin van een nieuw avontuur?
– Welk seizoenstype ben jij? 

Liefs, 
Van mij, voor jou

Chloƫ