Opnieuw hallo!

Over mij…

Ik ben Martje. Er zijn enkele jaren gepasseerd sinds mijn vorige poging tot het opstarten van een blog. Ik ben nu 26 jaar. Als je ouder wordt, zeggen ze, word je ook wijzer. Ik vind dat ik veel geleerd heb.

In mijn geval, en bij velen van jullie, loopt niet alles altijd even gemakkelijk.  Dit is niet leuk maar het zorgt wel voor veel levenswijsheid die je dan voor altijd overal kan gebruiken.

Doordat mijn gezondheid er vaak een stokje voor komt steken, heb ik doorzettingsvermogen gecreëerd. Maar ik kies er wel voor om eerder naar de positieve punten te kijken. Ik ben dit jaar opnieuw gaan proberen te studeren. Dit is ondertussen mijn 5de poging en deze keer lijkt het voor de eerste keer goed te gaan, op een traag maar zeker tempo. Het maakt mij gelukkig dat ik deze kans krijg en dat ik de moed heb om te blijven proberen.

Dit wil niet zeggen dat er geen mindere dingen zijn: mijn ziekte blijft terugkomen in opstoten en hoe graag ik het ook zou willen, ik heb nog steeds het gevoel dat mijn diagnose niet helemaal klopt. Ik heb een huidige diagnose van fybromyalgie en CVS.

Jongerenwerking Pijnpunt

Ik ben niet de enige die gegroeid is de afgelopen drie jaar. Als vrijwilliger van de jongerenwerking Pijnpunt kan ik zien dat er veel veranderd is. We hebben de facebookgroep en een Instagram. Het belangrijkste is toch wel de Messenger-groep. Ik ben heel blij dat er mensen zijn die de berichtjes volgen of bijvoorbeeld zelf iets schrijven in de Messenger. Het is mooi om te zien hoe jullie elkaar steunen!

De jongerenwerking Pijnpunt is momenteel een online gebeuren. Het is fantastisch wat we bereikt hebben, dankzij alle vrijwilligers van de jongerenwerking Pijnpunt, de steun van de Maretak en alle leden. Nu kijk ik er nog naar uit een activiteit te kunnen organiseren die voor de verandering niet achter de computer plaatsvindt. We zouden iets kunnen gaan drinken. Elkaar in levenden lijve ontmoeten is een mijlpaal die we zeker gaan bereiken.

En dan is er 2022

Een gewoonte van mij is om de laatste dag van het jaar na te denken over wat ik het komende jaar wil bereiken. Je zou het goede voornemens kunnen noemen.

Voor dit jaar wil ik mijn energie steken in mijn studies, jongerenwerking Pijnpunt en daarmee ook deze blog. Mijn gezondheid staat altijd centraal, en op die manier ben ik op mijn voeding beginnen letten. Ik ben erachter gekomen dat ik heel graag kook en wil dit jaar veel eten kunnen klaarmaken en nieuwe gerechten leren bereiden.

Ik wil iedereen een gelukkig 2022 wensen. Een nieuw jaar vol nieuwe moed!

Martje