Nieuwe start

Dat het leven vol uitdagingen zit, dat hoef ik jou niet te vertellen.
Ik denk dat jij dat, als lezer, evengoed weet als ik.
Misschien ben jij degene die leeft met aanhoudende pijn, of misschien ben jij iemand die iemand kent met aanhoudende pijn, en wil je deze persoon heel graag leren begrijpen. Als dat zo is, dan ben je hier op de juiste plek. Jongerenwerking Pijnpunt, een organisatie voor jongeren -35 met aanhoudende pijn. Een plek waar je jezelf mag zijn, een plek waar je erkenning vindt, waar je begrip en steun krijgt, waar je mag vertellen over hoe zwaar het soms allemaal is, zonder dat je vreemde blikken krijgt. Waar je eens mag klagen, hoe vermoeiend en vervelend het soms allemaal wel eens niet is. Want klagen is oke. Je mag eens vloeken, je mag je hoofd eens laten hangen en denken waarom het precies jou overkomt. Zolang je maar kracht haalt uit de mensen die je steunen, die je (proberen) begrijpen. Kracht haalt uit de dingen die je gelukkig maken.

Misschien heb je er al mee te maken gehad, met die blikken, of opmerkingen, waardoor je je onbegrepen voelt en misschien niet meer durft praten. Misschien ook niet, misschien is jouw omgeving vanaf het begin al heel steunend en begripvol geweest, en dat hoop ik voor jou van harte, want dat verdien je.

“Pijn”, een begrip dat je vooral linkt aan oudere mensen, of mensen met een zichtbaar letsel.
Ik kan je vertellen zeer dat vaak niet het geval is, veel vaker dan je zou denken. Dat wil ik (Chloë), samen met “het hele team” van de jongerenwerking Pijnpunt, duidelijk maken.
Wij staan achter je.

Mijn naam is Chloë, 23 jaar jong, en ook patiënte met aanhoudende pijn. Daarover schrijf ik later meer.
Sinds kort ben ik vrijwilliger bij Pijnpunt. Ik heb er enorm veel zin in, om me in te zetten voor lotgenoten en hun omgeving, mijn eigen ervaring te delen, steun te bieden, hoop te kunnen geven. Zelf ben ik iemand die heel optimistisch in het leven probeert te staan, al is dat vaak niet makkelijk. Maar het helpt me, om mijn hoofd boven water te houden, om hoopvol te kunnen blijven.

Samen met Martje, ook vrijwilligster bij jongerenwerking Pijnpunt