De start…

Simpel beginnen met mijn naam. Dat is Martje en ik ben 23 jaar. Er zijn dingen van mij die iedereen kan zien, bijvoorbeeld: ik heb lang bruin haar en ben niet al te groot.

Er zijn ook dingen die verborgen blijven voor de buitenwereld. Ongeveer vier jaar geleden werden de diagnoses fibromyalgie en CVS gesteld, daarvoor had ik ook al last met mijn gezondheid, nu had ik een antwoord (toch een beetje, er zijn nog vele vraagtekens).

Zo is er mij kortgeleden verteld dat ik waarschijnlijk een genetische ziekte heb. Welke is nu onbekend maar in onderzoek.

En zo kom ik dan in aanraking met verschillende obstakels en oplossingen, beleef leukere en minder leuke momenten.

De start van deze blog… De weg begint hier.

En dan aangekomen bij dit thema: een blog.  Ik doe dit niet alleen, maar krijg hulp van anderen die achter de jongerenwerking van Pijnpunt staan en er is ook een tweede persoon die mee teksten gaat schrijven (een soort wisselwerking).

Dit leek mij wel een leuk idee, om teksten te schrijven over hoe ik blijf spartelen en proberen, maar ook mijn geluk en waarom het mij lukt om te blijven proberen om mijn dromen waar te maken. Het is mijn manier om te tonen hoe ik omga met mijn chronische pijn en andere dingen die erbij kunnen komen kijken, mijn weg een beetje te delen.

Het is niet de bedoeling om te zeggen wat anderen met chronische pijn moeten doen. Dit is voor iedereen een andere unieke ervaring en iedereen gaat er dus op zijn eigen manier mee om. (Misschien zijn er dingen die ik vertel waar je van zeg: ‘Inderdaad!’ Er kunnen ook dingen zijn waar je eerder van denkt: ‘zo is het helemaal niet voor mij!’)

Maar het meest van al hoop ik dat jullie (de fanatische lezers van deze blog) er iets aan hebben: een ander verhaal, een ander perspectief, misschien een beetje moed… en er ook natuurlijk een positief gevoel aan overhouden.

Laat dit het begin zijn van een mooie reis door deze blogwereld (en ook beetje in de echte wereld.)

        Monsters aren’t as scary if you, 

       start shining lights on them.

       -Wyatt Cenac

Mijn eerste update,

Martje