Nieuwe app ‘ZoekGezond’, een tegenwicht voor Dokter Google

ZoekGezond is de pocketversie van Gezondheid en Wetenschap. Download de app om altijd -online en offline- toegang te hebben tot meer dan 900 wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen over aandoeningen, klachten, medische onderzoeken en andere gezondheidsinfo. De nieuwe app is gratis en geeft mensen op een makkelijke en betrouwbare manier gezondheidsinformatie. De app werd ontwikkeld door artsen en wetenschappers, en wil een tegengewicht zijn voor “dokter Google”, die mensen soms ongeruster maakt dan nodig.

Wie zich zorgen maakt over zijn gezondheid, raadpleegt al snel Google. De zoekmachine wordt om die reden al vaak “dokter Google” genoemd. Maar niet alle informatie die op Google staat, is juist. Om mensen betrouwbare gezondheidsinformatie te geven, ontwikkelde het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine (Cebam) in het verleden al de website Gezondheid en Wetenschap. En nu is er ook een versie voor de smartphone: ZoekGezond.

Huisartsen verlichten

De informatie op de app wordt up-to-date gehouden en is gebaseerd op wetenschappelijke bewijzen. Bovendien is alle info op een toegankelijke manier geschreven. Het is ook de bedoeling dat ZoekGezond het werk van huisartsen kan verlichten, doordat patiënten niet meer door het internet op het verkeerde been worden gezet.