Hoe wil jij dat er wordt omgegaan met gezondheidsgegevens?

Kom naar het uitwisselingsmoment in Leuven en deel je mening!

Waar vind ik mijn gezondheidsgegevens? Wie kan ze allemaal zien en wat doen ze ermee? Kan ik erop vertrouwen dat ze goed worden gebruikt? Hoe deel ik gegevens die ik zelf verzamel met mijn arts? Deze en meer vragen over gezondheidsgegevens komen regelmatig bij het Vlaams Patiëntenplatform terecht.

Het Vlaams Patiëntenplatform (VPP) werkt mee aan ‘We Are’, een project dat een andere manier zoekt om met gezondheids­gegevens om te gaan. Dat project doen ze samen met VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek), Domus Medica (Vereniging van huisartsen) en Zorgnet-Icuro (koepelorganisatie van ziekenhuizen, woonzorgcentra en voorzieningen geestelijke gezondheidszorg). Het doel is een digitale datakluis ontwikkelen waarin burgers hun gezondheidsgegevens veilig kunnen opslaan en de volledige controle hebben over het beheer van deze gezondheidsgegevens.

Het VPP wil uiteraard rekening houden met wat patiënten belangrijk vinden bij de ontwikkeling hiervan. Daarom nodigen ze je uit om op 27 juni 2024 met ons en andere patiënten uit te wisselen over omgaan met gezondheidsgegevens. Het maakt niet uit of je wakker ligt van het thema of niet, of je er veel van weet of niet, of je goede of slechte ervaringen hebt, of je digitaal vaardig bent of niet … . Iedereen is welkom.

Je krijgt info over gezondheidsgegevens en over ‘We Are’ en we doen gesprekken in kleine groepen.

Wanneer?    Donderdag 27 juni van 10 uur tot 15u30

  • Onthaal met koffie vanaf 9.30 uur
  • Middagpauze van een uur waarin we jullie soep, broodjes en een dessert aanbieden (laat ons via het inschrijvingsformulier weten of je voedselintoleranties hebt)

Waar?    Zaal Rotonde, OPEK (Vaartkom 4 te Leuven)

Hoe je daar geraakt? Met de trein, de bus, de fiets of te voet – zie https://www.opek.be/route-en-toegankelijkheid/

Eventuele verplaatsingsonkosten worden vergoed.

Inschrijven

Wil je graag deelnemen? Dan kan je je inschrijven via volgende link: https://vlaamspatientenplatform.be/nl/agenda/uitwisselingsmoment-hoe-wil-jij-dat-er-wordt-omgegaan-met-gezondheidsgegevens/registreren

Inschrijven kan tot en met 13 juni.

Aarzel niet om contact met het VPP op te nemen via annet.wauters@vlaamspatientenplatform.be of 016 23 05 26 als je vragen hebt.