Winteractiviteit – Zie jij al sterretjes?28/01/2024 - 13:30
BrusselsMet de ontspannende winteractiviteit willen we alle deelnemers dit jaar laten kennismaken met een adembenemende reis door de kosmos.

Dit maken we mogelijk door een bezoek aan het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België, gelegen op de Heizelvlakte, in de nabijheid van Bruparck en het Atomium.

Als bezoekers worden we verwelkomd in een vernieuwde projectiezaal waar we ondergedompeld worden in een indrukwekkende beeldervaring die de volledige projectieoppervlakte van 840 m² beslaat. Meer nog, dankzij de databank die meer dan 100.000 sterren en andere hemellichamen bevat, is het mogelijk om tussen de planeten te reizen, ze te overvliegen maar ook om de blik naar de Aarde te richten en onze eigen planeet te observeren vanuit de ruimte. Om 14u zullen we de filmvoorstelling bijwonen van ‘The secret lives of stars’.

Na deze kennismaking vervolgen we met een bezoek aan de Volkssterrenwacht Mira te Grimbergen (Abdijstraat 22, 1850 Grimbergen). Daar kunnen we zeer uitzonderlijk rekenen op een gegidste rondleiding door dr. Luc Tuyls die zich speciaal wou vrijmaken voor onze verenging Pijnpunt.

Traditiegetrouw willen we de namiddag afsluiten rond 18u met een vriendschapsdrankje.

Ook voor deelname aan deze activiteit houden we de deelnameprijs democratisch. Deelnemen aan deze bijzondere namiddag kan tegen betaling van slechts 8 euro (Pijnpunt neemt de rest van de kosten voor haar rekening) voor leden en hun partner. Aan deze activiteit kan ook worden deelgenomen door niet-leden. Zij betalen 12 €.

Gelieve hieronder in te schrijven (verplicht) uiterlijk op 21/01/2024

We voorzien in carpooling voor de verplaatsing. Je kan dit aanduiden bij jouw inschrijving. We houden je dan op de hoogte van de praktische regeling.

We spreken af om 13u30 aan de ingang van het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België, Boechoutlaan 10, 1020 Brussel.

Hopelijk ben jij er ook bij. Graag tot dan!


Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.