Webinar – Hartcoherentie: meer balans in je autonome zenuwstelsel17/10/2023 - 19:00

Ons hart is veel meer dan louter een spier of pomp. Het is onderdeel van een intelligent zenuwstelsel dat in voortdurende communicatie staat met onze hersenen en autonoom zenuwstelsel. Hierdoor heeft het een belangrijke invloed op het hele organisme en op ons fysische en psychische functioneren.

‘Hartcoherentie’ krijgt de laatste jaren meer belangstelling en wordt als techniek steeds vaker toegepast bij het verbeteren van prestaties bij topsporters en CEO’s en bijvoorbeeld bij stressmanagement. Meer en meer zien we het ook verschijnen als onderdeel van de behandeling bij uiteenlopende aandoeningen en chronische ziektes zoals burn-out, depressie, angst,… Heel wat onderzoek toont aan dat hartcoherentie ook bij chronische pijn en centrale sensitisatie een aanvullende meerwaarde kan zijn binnen een effectief pijnmanagement.

In dit webinar wordt het principe van hartcoherentie stap voor stap uitgelegd en begrijpelijk gemaakt. Er wordt aangetoond op welke manier de praktijk van specifieke ademhalingstechnieken via onze hartritmevariabiliteit effect kan hebben op onze fysiologie, onze emoties en ons cognitief functioneren.

Daarnaast zal er ook getoond worden hoe je op een eenvoudige manier deze praktijk of training in je dagelijkse leven kan inbouwen.

Onze spreker is Roel Voorspoels, klinisch psycholoog bij OLV Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove.

Natuurlijk zal er ook voldoende tijd voorzien worden voor het beantwoorden van al je vragen via de chatfunctie tijdens het webinar. Heb jij een vraag die betrekking heeft op de algemene context van het onderwerp van dit webinar dan kan je deze reeds vooraf formuleren bij je inschrijving tot deelname aan deze infosessie.

OPGELET! Enkel diegenen die zich inschreven en ook effectief het webinar live volgen kunnen het webinar herbekijken. Dit om te garanderen dat we voldoende live-kijkers hebben die interactief deelnemen tijdens het webinar.

Deelnameprijs is 5€. Als lid van Pijnpunt vzw kan je gratis deelnemen en hoef je de deelnameprijs van 5€ niet te betalen. Hiervoor kreeg je een mail met een kortingscode.

Iedereen welkom!

Inschrijven