Webinar 'Je ziet er goed uit!' Valkuilen (vermijden) in communicatie rond pijn26/06/2023 - 19:00

Leven met pijn is voor de ander(en) niet altijd zichtbaar.  Je wordt dan geconfronteerd met uitspraken die wel ‘binnen komen’.  Je stoot op onbegrip. En dat zorgt weer voor emoties bij jezelf.  Aan je binnenkant voel je vanalles: ontgoocheling, frustratie, boosheid, verdriet, angst, afgunst, irritatie, …. En ook in je gedachten flitst wellicht vanalles voorbij’ Moet ik het nu wééral uitleggen’… of ‘Jij hebt makkelijk praten” of ‘Gevoelloze ….” Misschien passeert er wel meermaals een heel stevige ‘godvermilj… enz’. 
We gaan even kijken wat er speelt in die communicatie.  Hoe je er mee om kan gaan voor jezelf en hoe je er op kan reageren. Zeker op het moment dat jij er het eens niét over wil hebben.
In deze webinar bekijken we:
  • gaat het om onbegrip of onwetendheid?
  • wat maakt dat zaken zo hard binnen komen en wat vertelt dat ons?
  • wat kunnen we er mee en hoe krijgen we dat vertelt? hoe kan je er op reageren op een beleefde manier, zonder dat de relatie met de ander(en) er onder lijdt?
Achterliggend aan hoe dit wordt gebracht ligt het gedachtegoed van de verbindende communicatie. Van daaruit leer je anders kijken naar wat wordt gezegd en krijg je handvaten om er op te reageren.  Want communicatie is meer dan ‘iets’ zeggen !

Onze spreker is Jürgen Braeckevelt, trainer en coach bij Train2Growth.

Natuurlijk zal er ook voldoende tijd voorzien worden voor het beantwoorden van al je vragen via de chatfunctie tijdens het webinar. Heb jij een vraag die betrekking heeft op de algemene context van het onderwerp van dit webinar dan kan je deze reeds vooraf formuleren bij je inschrijving tot deelname aan deze infosessie.

OPGELET! Enkel diegenen die zich inschreven en ook effectief het webinar live volgen kunnen het webinar herbekijken.

Deelnameprijs is 5€. Als lid van Pijnpunt vzw kan je gratis deelnemen en hoef je de deelnameprijs van 5€ niet te betalen. Hiervoor kreeg je een kortingscode toegestuurd of mail naar info@pijnpunt.org.

Iedereen welkom!

Inschrijven