Webinar – Chronische pijn, een draak met vele namen

17/09/2024 - 19:00 tot 21:00

De 7-jarige zoektocht naar heling van de chronische pijn die ik ontwikkelde bracht mij tot een bevrijdend pijnloos leven. De overtuiging dat mijn pijn niet eeuwig kon duren, deed mij diepgaand onderzoeken hoe een lichaam functioneert.

‘Waarom heeft iemand pijn?’ was de vraag die ik helemaal binnenste buiten wou keren.

Omwille van de uiteenlopende kennis en vaardigheden die ik doorheen mijn persoonlijk zoektocht verzamelde, had ik na mijn eigen herstelproces geen andere keuze dan andere pijnpatiënten te gaan helpen.

Na 7 jaar praktijkervaring geloof ik sterk dat veel pijnsyndromen behandelbaar zijn.

Ik wil in dit webinar inzoomen op enkele patiëntenverhalen. Aangezien mijn eigen verhaal mij het meest bekend is, neem ik jullie mee in het proces dat ik zelf doorliep. Daarnaast vertel ik jullie ook het verhaal van enkele van mijn patiënten. Elk van hen had de moed het pijnmechanisme onder de loep te nemen, om het vervolgens te gaan doorbreken.

Ik hoop jullie vooral te inspireren en motiveren hoe we de vicieuze cirkel van chronische pijn kunnen doorbreken.

Pijn is echter een complex mechanisme en heeft geen eenduidige noch eenvoudige verklaring. Dat betekent dat een behandelingstraject altijd vanuit verschillende invalshoeken en individueel moet benaderd worden. Een chronisch ziektebeeld ontwikkelt immers nooit vanuit 1 tekort. Een rechtlijnige benadering zal dus een chronische pijnproblematiek – die veelal jaren nodig had om te ontwikkelen tot een wirwar- niet ontrafelen.

Iemand pijnloos brengen is àltijd een complexe opdracht, een bijzondere missie én zelfs een kunst.

 

Eva Fierens

Zaakvoerder praktijk NeuroREACT

Eva Fierens is onze spreker en is oprichter van de praktijk NeuroREACT die zich focust op chronische pijnproblematieken waarbij er gebruik gemaakt wordt van wetenschappelijk niet-invasieve interventies. Eva leed aan CRPS (complex regionaal pijnsyndroom), een zeldzame pijnlijke zenuwaandoening. Door een behandeling te volgen in de Verenigde Staten was ze er zo van overtuigd dat ze daar ook een opleiding volgde die ze nu toepast in haar praktijk.

Natuurlijk zal er ook voldoende tijd voorzien worden voor het beantwoorden van al je vragen via de chatfunctie tijdens het webinar.

Enkel diegenen die zich inschreven kunnen het webinar herbekijken.

Deelnameprijs is 5€. Als lid van Pijnpunt vzw kan je gratis deelnemen en hoef je de deelnameprijs van 5€ niet te betalen.

Iedereen welkom!

Inschrijven