Getuige gezocht voor ‘Schaarste in de zorg’

Jaarlijks lanceert Kom op tegen Kanker een kankerlijnmeldcampagne, waarbij ervaringen van patiënten verzameld worden rond een bepaald thema. Zo was in het verleden al een meldcampagne rond kosten bij kanker, verzekeringen, ziekenvervoer, digitalisering in de zorg enz. 

Op basis van de ervaringen werd een rapport geschreven met beleidsaanbevelingen om de zorg beter af te stemmen op wat patiënten nodig hebben. 

In november 2024 lanceert Kom op tegen Kanker (KOTK) een nieuwe campagne ‘Schaarste in de zorg’. 

We horen en zien signalen dat er zorgverleners tekort zijn, dat de zorgvraag toeneemt, dat er wachttijden zijn, tekorten aan medicatie … Met de campagne willen KOTK dit in kaart brengen en vanuit de patiëntenervaringen aanbevelingen formuleren. 

Voor de bekendmaking van deze nieuwe meldcampagne zijn we op zoek naar een patiënt die zelf ondervonden heeft wat de gevolgen zijn van de toenemende schaarste in de zorg. Met schaarste in de zorg worden de toenemende tekorten bedoeld aan zorgverleners, wachttijden voor consultaties, behandelingen of onderzoeken, tekorten van medicatie enz 

Heb jij hiermee een ervaring en had dit een invloed op de diagnosestelling of behandeling? Wil jij hierover graag getuigen (de getuigenis is niet anoniem)? Geef dan een seintje aan rebecca.schoeters@komoptegenkanker.be en dan bekijkt men intern bij Kom op tegen Kanker of jouw verhaal kan gebruikt worden voor de campagne. 

Alvast bedankt voor de medewerking!